Världens vackraste vänskap blev till hat (Del 2, det finns hopp om försoning)

I Sverige klagar vi över att vi nu har ett parti i Riksdagen som är främlingsfientligt. I Italien finns ett parti i regeringen med ministerposter som är främlingfientligt mot sitt eget folk.

Partiet heter Lega Nord och vill att Norditalien ska bli ett eget land. Deras partiledare Umberto Bossi som också har en ministerpost i Berlosconis regering sa att SPQR (Senatus Populusque Romanus, senaten och det romerska folket, en beteckning på Romarriket) istället ska läsas "sono porci questi romani" "dom är grisar dom där romarna".

Francesco "Il capitano" Totti det romerska folkets eviga förvarare kommenterade uttalandet med orden.                "Jag skulle vilja se Umberto Bossi prata så om det romerska folket framför Curva Sud".

Jeremy Menez blev sedan tillfrågad om vad han tyckte om Umberto Bossis uttalande, och med bling-bling i öronen och ett par tunga vita solbrillor i Sean Paul style säger den "romerske" fransmannen. "Han har inte fattat ett skit, men Totti har redan sagt sitt om det. Det räcker så"

Inrikesministern som ligger bakom Tessera del tifoso och som stängde av Napoli fansen efter deras bortaresa i Rom 2008 ( se tidigare inlägg under youtube videon) Roberto Maroni, som också tillhör Lega Nord ( ja inrikesministern vill dela landet) var i Neapel och ett frö till en ny vänskap mellan romarna och napolitanarna föddes. Några napolitanare hade bakat en margherita (pizzan som uppfanns under italiens enande med röd tomat, vit mozzarella och grön basilika som trikolorens färger och uppkallad efter kungens fru) med texten "solidali con i romani" (solidaritet med romarna).

Som den hobby romaren jag är i hjärtat slår jag ett slag för att vänskapen mellan städerna ska ta fart
genom att visa mina sympatier för Napoli på en parkeringplats i götet.


För övrigt har Interfansen mest Lega Nord sympatier av alla Serie A lag. Hela 20 procent av Interfansen sympatiserar med Lega Nord. Behöver man ens kommentera hur stor 1-0 segern var för Roma förra helgen.

 http://www.eurosport.se/il-calcio-al-corso_blog100/de-dar-romarna_post1001898/blogpostfull.shtml

Kommentarer
Postat av: jannharib

måste ju ändå säga att de där b-kupor till skinka som du har, är amazing!

2010-10-04 @ 23:17:50
Postat av: sanne å jo

Instämmer i skinkbiten!

2010-10-05 @ 19:34:25
Postat av: nicke

man tackar! den finns till försäljning på en mörk sidogata till larmtorget i Calle mellan 00.00-03.00 fre å lör om nån är intresserad

2010-10-05 @ 23:06:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0