Unico Grande Amore

Läste nyligen en artikel om Glenn Hysen. Den handlade om hans negativa inställning till Italien och italiensk fotboll. Den gode Glenn gjorde ju några säsonger i Fiorentina innan han gick till Liverpool. Detta är dock något han inte pratade så ofta om när han en gång i tiden satt i dom fina CL salongerna hos viasat (innan han skämde ut sig o tippade tottenham som segrare i PL och Samp som fyra i Serie A efter att de tappat både tränare och sportchef och dessutom ska kombinera ligan med europaspel, förhoppningvis i CL, känns inte särskilt påläst).

Artikeln jag läste byggde på citat från Glenns egen självbiografi angående hans tid i Italien. Dessa citat är inte ordagranna men var i stil med:

"Stämmningen på läktarna i Italien är mäktig, men det är bara massor raketer, bomber och oväsen till skillnad från England der det är samstämmiga sånger, jag föredrar samstämmiga sånger"

" Om vi vann en stor match mot t.ex Juve kunde presidenten komma in i omklädningsrummet nästa träning och ge oss bruna kuvert med 10 000 kr i som bonus, helt ofattbart"

Uno Stile di Vita är en kärleksförklaring till allt det den gode Glenn hatar med italien. Dom bruna kuverten, dom passionerade supportrarna och det organiserade kaoset som råder i landet. Allt det som gör att man älskar den italienska fotbollen. Hösten har kommit till Sverige och då är Serie A den verklighetsflykt man behöver från en tråkig vardag med irriterande duggregn i ansiktet, hostande männsikor på bussarna och dyngsura cykelsadlar på morgonarna.

Då är det drömmarna om helgens Serie A som håller än vid liv. En soldränkt sliten arena från andra värlskriget med löparbana, fansens flaggor i luften, inzoomningarna på någon grym överklass italienska med 3000kr solglasögon på vip läktaren, dom rosa domarställena och dom då och då briserande bomberna i kurvorna - Unico Grande Amore (en ända stor kärlek). På Lördag börjar festen och du är bjuden, Inter-Roma i supercupen.
 


Kommentarer
Postat av: elvizo

Fan va tuuung bre! skönt att du kommit igång nu broder jävligt bra skrivet! ett år i kalle och några månader i Rom samt flera års serie a titt har gjort sitt! mkt kärlek från järdalavägen 84A!

2010-08-18 @ 17:01:55
Postat av: steVe

TUUUUUUNG ÄR DU! / FLÄSHARN

2010-08-18 @ 17:40:52
URL: http://stevieee.blogg.se/
Postat av: Macke

Kristina Kappelin förebilden?:)

2010-08-20 @ 00:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0