Gabriele en av oss



Romnatten håller på att övergå till morgon, och ett gäng grabbar har samlats utanför en Laziobar för att ta bilen upp till Milano och stötta sitt lag mot Inter. En av dem är 26 årige Gabriele Sandri. Han har precis avslutat en spelning som dj men väljer att utan någon sömn i kroppen hänga med polarna och stöttta laget i hans hjärta på bortaplan. Innan de åker skickar han ett sms till sin bardomskompis Lorenzo De Silvestri, som spelade ytteback i Lazio. "Daje Lore, har slutat spela och är påväg för att leda er till seger. Alltid med er". Efter ett par timmar i bil stannar de till för frukost på en mack utanför Florens. Samma stopp gjorde även ett annat gäng från Rom, några Juvefans bosatta i Rom som var påväg upp till Turin för att se på Juve. De både gängen kände varandra seden tidigare och ett mindre tjafs utbryter på macken. En polis som befinner sig på andra sidan vägen får syn på stöket inne på macken och bestämmer sig för att ingripa. När båda gängen ser att polisen är påväg springer de till sina bilar. Polisen springer efter, tar upp sin pistol och skjuter (vad han själv säger var menat som ett varningsskott) rakt in i bilen med Laziofansen och träffar en sovande Gabriele Sandri i huvudet. Gabriele dör direkt. Trött som han var efter att ha spelat hela natten hängde han inte ens med in på macken, han var kvar i bilen och sov.
 

Till skillnad från när en polis blev dödad efter Sicilienderbyt ställdes inga matcher in förutom Inter-Lazio. Ultras i hela Itlalien i alla seriesystem protesterade och några lyckades få matcherna uppskjutna. Lazio och Romas fans gjorde gemensam sak av sitt hat mot polisen och attackerade tillsammans stans polisstationer hela söndagsnatten. I nästkommande derby gjorde de även gemensam sak av sin sorg och Totti visade sin och Romas respekt genom att lägga en stor bukett under porträttet av Gabriele Sandri nedanför Curva Nord. Romas fans hade även skrivit en av de vackraste banderollerna världen har sett, som man visade upp för hela arenan, där det stod. "Tårar har inga färger, Gabbo en av oss". Gabrieles pappa stod ena halvleken hos Laziofansen och andra halvleken hos Romafansen för att tacka för allt stöd.



När jag bodde i Rom bodde jag i närheten av där Gabriele hade bott. Överallt fans klotter och målningar för att hedra hans minne och man anordnade en stor minnestund på årsdagen då han gick bort, den 11 november. Ingen har glömt bort Gabriele och fortfarande sjunger alla supportrar i Italien oavsett klubbtillhörighet, "Gabriele uno di noi" (en av oss). Idag har det gått tre år (och två dagar) sen han blev mördad och det är fortfarande svårt att tro att det är sant. GABRIELE UNO DI NOI!


Kommentarer
Postat av: elweezy

"Tårar har inga färger, Gabbo en av oss". fyfan va bra den va. bra jobbat mannen !

2010-11-17 @ 09:01:17
Postat av: denis

DAJE!

2010-11-18 @ 21:47:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0